Hypnose bij slaapproblemen


Hypnose en slaapproblemen

Val je moeilijk in slaap, wordt je vaak wakker of vroeg wakker? En heb je hierdoor last van hoofdpijn, vermoeidheid, een kort lontje en concentratieproblemen? Dit zijn symptomen van insomnia (slapeloosheid). Of je last hebt van insomnia kan een arts voor je vaststellen.

1 op de 5 Nederlanders

Veel mensen hebben wel eens last van slecht slapen door stress. Dit houdt vaak maar een korte periode aan. Maar wanneer het weken of maanden aanhoudt gaat je lichamelijke en geestelijke gezondheid eronder lijden. Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders heeft problemen met slapen. Vrouwen hebben hier overigens meer last van dan mannen (26% versus 16%). 

Oorzaak van slaapproblemen

Stress is een bekend oorzaak van slapeloosheid. Maar ook gebruik van cafeïne, bepaalde medicijnen, nicotine (roken) en zelfs alcohol kunnen een slechte nachtrust veroorzaken. Het welbekende ‘slaapmutsje’ voor het slapen gaan is dus geen aanrader. Ook het werken in (nacht)ploegendiensten, een jetlag, emotionele en psychiatrische aandoeningen (bijvoorbeeld een angststoornis) dragen bij aan slaapproblemen.  

Tips bij slaapproblemen

Het is te makkelijk om te zeggen dat je bovenstaande oorzaken moet vermijden. En op internet zijn genoeg tips te vinden om in slaap te vallen. Een warm bad of glas warme melk helpt niet bij mensen met serieuze slaapproblemen. De meeste tips zoals cafeïne of zwaar eten vermijden of een vast slaaptijden-ritme ontwikkelen zijn simpele tips die ook vaak weinig resultaat opleveren.

Angst om te gaan slapen

Op een gegeven moment kan er zelfs stress ontstaan wanneer de avond nadert. Omdat er angst ontstaat voor wederom een nacht waarin je slecht of amper slaapt.

Helpt hypnose bij slaapproblemen?   

Slapeloosheid ontstaat niet uit zichzelf. Er ligt vaak een oorzaak aan ten grondslag. Slaappillen zijn niet de beste oplossing voor deze problemen. En zijn al vanaf 2 weken verslavend, en op een gegeven moment treedt gewenning op waardoor ze minder effectief worden. Behandeling door artsen zijn gericht op slaapadviezen, uitleg, geruststelling of begeleiding door een psycholoog of doorverwijzing naar een ‘slaapwaakcentrum’.

Hypnotherapie is echter ook een goede optie bij slaapproblemen. Want vaak ligt de oorzaak in je onderbewustzijn. Hypnose zorgt dat er direct met je onderbewustzijn gecommuniceerd kan worden. Twan Boetzkes van Transformose heeft veel ervaring met hypnose en problemen bij slapen. Hij zorgt dat slapeloze nachten plaats maken voor een heerlijke nachtrust. 

Gratis informatiegesprek aanvragen

Heb je nog vragen over hypnotherapie bij slaapproblemen? Of wil je kennismaken? Mijn werkwijze is dat we eerst vrijblijvend en gratis kennis met elkaar maken. Ongedwongen met een kop koffie of thee. Neem iemand mee als je dat fijn vindt. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw slaapproblemen en wat jij wil veranderen hieraan. Wanneer we beiden denken dat we jouw verwachting kunnen realiseren dan maken we een vervolgafspraak.

Gebruik hiervoor onderstaand contactformulier, bel 06 – 21 66 66 36 of mail naar info@transformose.nl.

Contactformulier

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht