Hypnose en Blozen


Hypnose het lijkt wel een wondermiddel en lijkt overal voor te helpen. Maar helpt het ook bij het voorkomen van blozen?

Hypnose Blozen

Wat is blozen?

Blozen komt door een ongewenste toename in bloedtoevoer naar je hoofd. Hierdoor kleurt je gezicht of wangen roze. Ook je nek en/of hals kunnen daarbij roze kleuren. Door de toename in bloedtoevoer kan je het daarnaast warmer krijgen en kan je (licht) zweten. Blozen wordt dikwijls als ongemakkelijk en onwenselijk ervaren. Het geeft een onzeker gevoel omdat blozen wordt geassocieerd met onzekerheid.

Bloosangst

Mensen die bang zijn om te gaan blozen hebben last van erythrofobie, oftewel: bloosangst. Dit kan ertoe leiden dat mensen sociale interacties of situaties gaan vermijden en zelfs leiden tot een sociaal isolement. Bloosangst komt door de angst om beoordeeld te worden door anderen. Hoe harder je hoopt niet gaan blozen in bepaalde situaties, des te groter de kans dat je toch gaat blozen. Door je focus op het 'niet willen blozen'.

Hoe kom je af van blozen?

Blozen is hartstikke onschuldig. En iedereen heeft er wel eens last van. Maar wanneer het je belemmert in je doen en laten is het goed om er mee aan de slag te gaan. Uiteindelijk ligt onzekerheid ten grondslag aan blozen. Want hierdoor maak je je druk over wat anderen van je vinden. Je wilt niet meer blozen omdat anderen dan 'iets' over je kunnen denken. Maar niemand is zoveel met jou bezig, als jijzelf. Om van het blozen en je onzekerheid af te komen kan je hypnotherapie inzetten.

Hoe werkt hypnotherapie bij blozen?

Door middel van hypnose/hypnotherapie kan er worden gecommuniceerd met je onderbewustzijn. Blozen kan komen door iets bewust of onbewust uit het verleden. Er is een patroon ontstaan dan doorbroken moet worden. Tijdens de hypnose-sessie wordt er gecommuniceerd met je onderbewustzijn. Dit wordt ervan overtuigd dat je niet hoeft te blozen. Doordat je niet meer bloost zal je zelfvertrouwen groeien en zal je sterker in je schoenen staan. En hoef je geen enkele situatie meer uit de weg te gaan.

Gratis kennismakingsgesprek

Wil jij weten of hypnose ook voor jou werkt? En hoe het precies in zijn werk gaat? Plan een gratis kennismakingsgesprek in. Je mag uiteraard iemand meenemen naar dit gesprek als je dat prettig vindt.

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht