Helpt hypnose bij faalangst?


Helpt hypnose bij faalangst?

Wat is faalangst?

Veel mensen lijden aan faalangst. Maar niet iedereen komt hier openlijk voor uit. Omdat men hier zich vaak voor schaamt.

Maar ik ontvang veel cliënten met faalangst. Een groot deel van de Nederlandse bevolkt kampt hiermee, dus je bent niet de enige. Faalangst treedt op wanneer je (continue) bang bent dat je niet voldoet aan de verwachting van anderen. Dit kan zich in diverse situaties voordoen: op het werk, thuis, op school etc. Het treedt op bij bijvoorbeeld het geven van presentaties, examens maken, sportwedstrijd of een sollicitatiegesprek.

Symptomen van faalangst

Faalangst komt voort uit een negatief zelfbeeld en een laag zelfvertrouwen. Vaak is dit ontstaan in de kindertijd of door een slechte ervaring. Maar soms is er geen duidelijke oorzaak te vinden.

Enkele typische kenmerken van faalangst: hoofdpijn, transpireren, hartkloppingen, verhoogde hartslag, slecht slapen, maag- of darmproblemen, gespannen schouders en nek, vermijden van nieuwe situaties en stotteren of blozen.

Helpt hypnose bij faalangst?

Vaak weet men zelf niet wat de oorzaak is van faalangst. Het is iets waar je last van hebt, en graag vanaf wilt. Maar wanneer en waarom iemand faalangst krijgt is moeilijk te achterhalen. Daarom is hypnose een efficiënte behandeling van faalangst.

Tijdens een hypnose-sessie communiceer ik met het onderbewustzijn van een cliënt. Je gedrag wordt namelijk grotendeels aangestuurd door je onderbewustzijn. Emoties en handelingen verschillen per mens, per situatie. En worden niet 100% rationeel aangestuurd. Door hypnose wordt je in een diepe ontspanning gebracht en kan er worden ‘gecommuniceerd’ met het onderbewustzijn.

Vaak is 1 sessie al voldoende om je voorgoed van je faalangst af te helpen. En je hoeft niet over een nacht ijs te gaan. Want ik plan graag een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek in. Hierin kan ik toelichten of ik je kan helpen en hoe ik dat precies zal doen. Na afloop kan je zelf rustig beslissen of je een vervolgafspraak wilt inplannen.

Hoe werkt hypnose?

Recensies van anderen

“Helemaal top! Ik was helemaal vastgelopen in mijn leven door mijn faalangst en heb hier nu zo’n duidelijker beeld over! Bedankt!”
Anoniem

“Teruggaan naar een eerder moment in je leven van waaruit een oude overtuiging is ontstaan is een bijzonder iets. Twan helpt je hierbij mbv hypnotherapie. Het herbeleven en het accepteren en vervolgens loslaten heft de blokkade op.”
Jos

“Fijne rustgevende behandeling. Je voelt je meteen op je gemak bij hem. Was nog nooit onder hypnose gebracht maar hij legt alles heel duidelijk uit wat er gaat gebeuren. Vond het een bijzondere ervaring met een gewenst effect.”
Anoniem

Bekijk meer recensies op Google of Facebook.

Interesse in een gratis kennismakingsgesprek of meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer info? Neem contact op, ik informeer je graag. Of wil je een kennismakingsgesprek inplannen? Gebruik onderstaand contactformulier of bel 06 – 21 66 66 36.

[contact-form-7 id=”35″ title=”Contactformulier 1″]