IEMT


iemt

Wat is IEMT?

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. In het Nederlands betekent dit ‘Integrale Oog Bewegings Therapie’. Bij deze therapie worden de ogen bewogen om vervolgens nieuwe verbindingen in de hersenen te maken. De emoties die gekoppeld zijn aan een angst, fobie of trauma of naar voren komen bij een bepaalde situatie kunnen door IEMT verdwijnen of aanzienlijk verminderen.

Door deze therapie wordt de herinnering vager. Er ontstaat meer afstand aan de herinnering en gekoppelde emoties verdwijnen. Negatieve gevoelens vervagen en kunnen worden losgelaten. Eindelijk verlost van die (negatieve) ballast die je meedraagt.

 

Wat is het verschil tussen IEMT en EMDR?

Bij IEMT wordt er nauwelijks gewerkt met traumatisch beeldmateriaal. Dit is bij EMDR wel het geval, het staat zelfs centraal in deze therapie.

Bij IEMT hoeft de cliënt de traumatische /onprettige ervaring niet opnieuw te beleven en te vertellen. Dit in tegenstelling tot EMDR. De ervaring leert dat IEMT sneller werkt en dat men achteraf nauwelijks last heeft van hoofdpijn en duizeligheid.

Voor wie is IEMT geschikt?

IEMT is geschikt voor mensen die last hebben van traumatische beelden en ervaringen. Wat traumatische beelden of ervaringen voor iemand zijn scheelt per persoon. De mensen die in mijn praktijk komen ervaren verschillende situaties als traumatisch. Dat kan geen van verlies van een dierbare tot een slechte ervaring. En niets is hierin te gek, want ieder mens is verschillend en ervaart situaties op een andere manier.

Het leven is te mooi, om met negatieve gevoelens rond te blijven lopen. Want zo geniet je niet optimaal en ervaar je minder levensgeluk.

Bij welke klachten helpt IEMT?

- Traumatische ervaringen
- Negatieve gevoelens
- Depressie
- Angsten
- Futloosheid
- Geestelijk vermoeidheid
- PTSS (Post Traumatisch Stress Stoornis)
- Stress reductie
- Rouwverwerking

 

Uitleg van Twan (van Transformose) over IEMT

CONTACTFORMULIER

Meer weten over IEMT of een gratis kennismakingsgesprek plannen bij Transformose? Neem contact op via onderstaand contactformulier of bel 06 - 21 66 66 36 (Twan).

Contactformulier

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Heb je een vraag of wil je een afspraak inplannen?
Ik ga akkoord met het Privacy Statement(Vereist)