Helpt hypnose bij angst voor spinnen (arachnofobie)?


Hypnose en spinnenangst (arachnofobie)

Hypnose en spinnenangst

Er zijn weinig mensen die dol zijn op spinnen. Maar wanneer je volledig in paniek raakt bij het zien van een spin, spreken we van spinnenangst of spinfobie. Ook arachnofobie genoemd. Je mijdt dan ruimtes waar mogelijk spinnen kunnen zitten. Bijvoorbeeld een kelder of een zolder. Of je mijdt een ruimte waar je een spinnenweb hebt gezien. Sommige mensen met spinnenangst durven dagen of weken die betreffende ruimte niet meer in te lopen.

Sommige mensen krijgen bij het zien van een spin een paniekaanval. Je krijgt dan last van een snelle ademhaling (hyperventilatie), hartkloppingen, zweten, trillen en/of duizeligheid. Anderen beginnen te huilen of te gillen. Het is niets om je voor te schamen. Want je bent zeker niet de enige met angst voor spinnen.

Waarom werken aan spinnenangst?

Waarom zou je werken aan spinnenangst? Onderstaand redenen van mensen die bij Transformose komen om van hun arachnofobie af te komen:

– Spinnenangst niet willen doorgeven aan hun kinderen
– Spinnenangst ontregelt het gezinsleven
– Niet normaal functioneren op het werk vanwege spinnenangst
– Bang om voor schut te staan bij vrienden en collega’s
– Onrust en stress door de angst
– Je kan spinnen nooit 100% vermijden en daardoor blijft de angst sluimerend aanwezig

Helpt hypnose bij arachnofobie?

Ja, hypnose helpt echt. Dat klinkt als een mooie belofte, maar het werkt wel degelijk. Spinnenangst speelt zich af in je onderbewustzijn. En hypnose zorgt er voor dat er direct met je onderbewustzijn kan worden gewerkt. Meestal helpt 1 hypnose-sessie al om je van je angst voor spinnen af te helpen.

Hoe werkt hypnose?

Twan Boetzkes van Transformose legt in onderstaande video uit hoe hypnotherapie (hypnose) werkt.

Wat zeggen anderen over Transformose?

“Fijne rustgevende behandeling. Je voelt je meteen op je gemak bij hem. Was nog nooit onder hypnose gebracht maar hij legt alles heel duidelijk uit wat er gaat gebeuren. Vond het een bijzondere ervaring met een gewenst effect.”

“Bij binnenkomst kreeg ik een stevige hand, wat direct al vertrouwen gaf. Hij leek haarfijn aan te voelen wat ik nodig had. Ik voel me verlost nu en er is een zware last van mijn schouders. Ik zie alles anders nu, alsof ik nu een bril op heb die een andere realiteit laat zien, een die zachter is dan zoals ik het voorheen zag. Ik heb het gevoel dat ik alles weer aan kan nu. Deze man is een God, wat is hij goed in zijn werk!”

“Een aanrader. Twan is een fijn persoon die rustig en vertrouwd overkomt.”

Lees meer referenties.

Werkt hypnose ook voor jou?

Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Je mag uiteraard iemand meenemen wanneer je dat fijn vindt. Tijdens het gesprek bespreken we samen, met een kop koffie of thee, wat je wilt veranderen en zal ik aangeven of ik je daarbij kan helpen. Meer informatie of vragen? Bel 06 – 21 66 66 36 of gebruik het contactformulier.