Bruxisme en hypnotherapie


bruxime en hypnose

Wat is bruxisme?

Bruxisme bestaat uit 2 vormen, namelijk kaakklemmen en tandenknarssen. Bij kaakklemmen worden de kaken met veel kracht op elkaar geklemd. Er wordt op de kaken en tanden gebeten en niet meer losgelaten. Bij tandenknarssen wordt er met veel kracht de tanden en kiezen over elkaar geschoven. Bruxisme vindt voornamelijk tijdens het slapen plaats.

Gevolgen van bruxisme

Kortstondig kaakklemmen of tandenknarsen is niet erg. Alleen op lange termijn kan het gevolgen hebben voor de tanden en het glazuur. Deze slijten dan namelijk af. Daarnaast kan het hoofdpijn en nekpijn veroorzaken door het aanspannen van spieren. Deze spierspanning trekt dan door naar de nek en het hoofd. Soms krijgt men de kaken in de ochtend niet open (tijdelijk) door het continue aanspannen. De kaken kunnen ook gaan klikken of knakken bij het bewegen.

Oorzaak

De meest voorkomende oorzaak is stress. Soms ervaart men onbewust stress en uit zich dit in de nacht in bruxisme. Ook alcohol, drugs en medicijnen kunnen dit veroorzaken.

Bruxisme en hypnotherapie

Bruxisme is niet alleen vervelend voor jezelf. Maar soms ook voor een partner. Het tandenknarsen kan je partner uit zijn/haar slaap houden.

Bruxisme is iets wat volledig onbewust gebeurd. In je slaap terwijl je het niet doorhebt of bewust doet. Je hebt er geen controle op. Hypnotherapie is een behandeling waarbij er met je onderbewustzijn wordt gecommuniceerd. Je bent zelf volledig in controle over wat er gebeurd. Onbewuste gevoelens worden aangesproken bij hypnose.

Wat zeggen anderen over hypnotherapiepraktijk Transformose?

“Ik ben bij Twan gekomen omdat ik last had van tandenknarsen. Eerst dacht ik dit gaat vanzelf wel over maar na een aantal jaar toch de hulp gezocht van een professional. Een tandarts kan alleen de symptomen bestrijden met een bitje maar Twan pakte het probleem bij de bron aan namelijk stress en piekeren. Tijdens mijn hypnose sessie kwamen er onderliggende problemen naar boven en hier hebben we op kunnen handelen. Ik raad Transformose voor iedereen aan ook als je niet direct uit de buurt kom is het zeker de moeite! Zelf heb ik aan 1 hypnose sessie genoeg gehad en dat voor iets waar ik al jaren last van had.”

 

“Fijne rustgevende behandeling. Je voelt je meteen op je gemak bij hem. Was nog nooit onder hypnose gebracht maar hij legt alles heel duidelijk uit wat er gaat gebeuren. Vond het een bijzondere ervaring met een gewenst effect.”

 

“Bij binnenkomst kreeg ik een stevige hand, wat direct al vertrouwen gaf. Ik kwam bij hem voor enorme stress over mijn moeder, iets waar ik mijn hele leven al last van had. We hebben even gepraat, wat op zich al erg fijn was. Ik heb de soort behandeling aan hem overgelaten en hij heeft een IEMT sessie met me gedaan, gevolgd door een hypnose sessie. Ik was verbaasd over hoe heftig dit voor mij gewerkt heeft. Hij leek haarfijn aan te voelen wat ik nodig had.”

Lees hier meer referenties.

 

Hoe werkt hypnose?

Bekijk de video waarin Twan van Transformose uitlegt hoe hypnose werkt.

Contact of gratis adviesgesprek

Wil je meer weten of een gratis adviesgesprek inplannen? Neem contact op, bel: 06 – 21 66 66 36, mail naar info@transformose.nl of gebruik het contactformulier.