Hypnose en angst


Angst en Hypnose

Angst en hypnotherapie

Iedereen is wel eens angstig. De een loopt met een grote boog om een grote hond op straat. Een ander is angstig voor een presentatie op het werk. Angsten zijn heel normaal en iedereen ervaart weleens angsten. Angsten worden pas een probleem wanneer ze je een fijn en onbezorgd leven ontnemen. Dan is het tijd om te werken aan je angsten. Hypnose is goede manier om af te komen van angsten die je leven beïnvloeden.

Bij welke soorten angst helpt hypnotherapie?

- Faalangst
- Hoogtevrees
- Spreekangst
- Prikangst
- Sociale angst
- Emetofobie (angst om over te geven)
- Agorafobie (pleinvrees)
- Claustrofobie (angst voor kleine en/of afgesloten ruimtes)
- Arachnofobie (spinnenfobie)
- Dwangstoornis (deze komen voort uit angst)
- Paniekaanvallen
- Bloosangst
- Angst bij paardrijden
- Hypochondrie (angst voor ernstige ziektes)
- Smetvrees (angst voor bacteriën)
- En ook bij 'angst voor de angst'

Hoe werkt hypnose bij angsten?

Je onderbewustzijn bepaalt je gedrag. We gedragen ons grotendeels door geprogrammeerde handelingen in het onderbewustzijn. Ook onze angsten zijn handelingen en gedachtes die voortkomen uit het onderbewustzijn. Om deze te sturen moet er worden gecommuniceerd met het onderbewustzijn. En dat is precies wat hypnose of hypnotherapie doet: communiceren met het onderbewustzijn.

Een hypnosecoach 'praat' tijdens een hypnose-sessie rechtstreeks met je onderbewustzijn. Tijdens deze sessie sta jij toe dat de gegeven suggesties door het onderbewustzijn worden geaccepteerd. Hierdoor kunnen jouw angsten verdwijnen. Tijdens een hypnose-sessie blijf jij in controle. Je slaapt niet en je weet wat er om je heen gebeurd.

Waarom Transformose?

Twan Boetzkes is de eigenaar en oprichter van hypnosepraktijk Transformose in Eindhoven. Transformose bestaat sinds 2012. Hij is als Register Counsellor en hypnotherapeut aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en bij Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

 

Twan over hypnose

Wat zeggen anderen?

"Ik heb voor het eerst een hypnose sessie gehad en Twan deed dit heel goed...Eerst een gesprek om de situatie te scannen en dan de sessie. Twan kwam toch tot in mijn onderbewustzijn. In een diepe staat van rust kun je veel bereiken. Ja dingen die diep zitten kun je met hypnose loskrijgen. lk ben erg onder de indruk. Hij eindig die wel met vrolijke gedachten. Twan is erg gepassioneerd in zijn vak."
Nancy Janssens

"Ik ben bij Twan geweest om mij over mijn paardrijangst heen te helpen. Deze angst was ontstaan omdat ik door ongehoorzaam gedrag van het paard ten val was gekomen en hierbij mijn rug had gebroken. Ook was ik in verwachting op dat moment. Sessie 1 had ik al ingepland terwijl ik nog in verwachting was, want alleen al de gedachte aan paardrijden bracht een zeer gespannen gevoel teweeg. Ik ben erg fijn geholpen door Twan, na sessie 1 kreeg ik telkens een zeer aangenaam en ontspannen gevoel over me heen als ik dacht aan paardrijden. Na sessie 2 en na bijna een jaar niet te hebben gereden, ben ik weer vol vertrouwen en plezier terug in het zadel."
Jacq B

"Teruggaan naar een eerder moment in je leven van waaruit een oude overtuiging is ontstaan is een bijzonder iets. Twan helpt je hierbij mbv hypnotherapie. Het herbeleven en het accepteren en vervolgens loslaten heft de blokkade op. Dit heeft mij enorm geholpen om verder te gaan in het proces van mijn carriere switch. Super fijne ervaring!"
Jos Dortmans

"Een mentale tegenslag zorgde ervoor dat ik op korte tijd mijn eetlust volledig kwijt was. Toevallig had ik een paar weken eerder van een collega gehoord dat zij een hele goede ervaring had gehad met hypnose bij het overwinnen van een angst. Zo ben ik bij Twan terecht gekomen. Ik vertrouwde hem volledig en kon heel goed meegaan in de sessie. Het gevolg was indrukwekkend: Ik kon direct weer met smaak eten. Ik ben Twan hier heel dankbaar voor."
Bart

"Al met al, erg succesvol en ik zou Twan van harte aanbevelen. Hij neemt goed de tijd om het je allemaal uit te leggen en je gerust te stellen, hypnose is een bijzondere methode, het werkt echt heel goed!"
Iris Heuer

Werkwijze

Een hypnose-sessie begint met een vrijblijvende gratis kennismaking. Ongedwongen met een kop koffie of thee. We praten over jouw angsten en hoe ze je belemmeren en wanneer ze opspelen. En wat jouw doelen zijn van de sessie. Als we beiden denken dat we dat kunnen realiseren plannen we een vervolgafspraak.

 

Gratis adviesgesprek aanvragen

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw telefoonnummer (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht